Burdur Ceviz Ezmesi Tatlısı

Burdur yöresine has bir tatlıdır, ezilmiş ceviz ve şeker kullanılarak yapılır, eşkenar dörtgenler halinde dilimlenerek paketlenir. Burdur bölgesine has tescillenmiş bir tatlı olarak tatlı sevenlerin oldukça ilgisini çekmekte ve hoşlarına gitmektedir.

Tadından ve lezzetinden vazgeçemeyenler bir aldıkları zaman tekrar almak istemektedirler. Vazgeçilmez Burdur Ceviz Ezmesi Tatlısından tatmanızı tavsiye ederiz.

Atıştırmalık Tarifler arasında en çok okunan yemek tariflerinden biri olan ve tarifini büyük bir keyifle hazırlamanız ve sevdikleriniz ile birlikte afiyetle yemeniz dileğiyle!

Burdur Ceviz Ezmesi Tatlısı

Ezme tarifi mi aramıştınız?

Yöresel Burdur ceviz ezmesi Tarifi;
Gerekli Malzemeler; 4 su bardağı şeker, 4 su bardağı irmik, 4 su bardağı ceviz, Pudra şekeri... 4 su bardağı şeker tencereye konur. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edip kaynatılır sonra ocak hafif kısılır. 4 su bardağı irmik ve 4 su bardağı ceviz (dişe gelecek şekilde çekilmiş olup) ikisi karıştırılıp eriyen şeker tenceresine dökülür. Dökülürken de aralıksız karıştırılır ocaktan alınır.

Tepsiye pudra şekeri serpilip cevizli karışım yayılır sıkı bir şekilde tüm gücünüzle bastırılır. Birbirine iyice sıkışmalı yoksa kestiğinizde dağılır sonra üstüne pudra şekeri serpilir (el tel süzgeci ile ).

Kesilerek servis yapılır.

Burdur Ceviz Ezmesi Tatlısı

Kahvaltılık Hazırlanışı; İlk olarak derin bir karıştırma kabın içerisine irmik ve önceden dövülmüş cevizi birlikte iyice karıştırın. Diğer tarafta 1.5 bardak suyu kaynatma tenceresinin içine dökerek ılık olacak kadar kaynatın. Ilık halde kaynatılmış suyun içerisine toz şekeri ilave ederek şeker eriyene kadar karıştırılarak ocağın kısık ateşinde bırakın.

Şeker iyice eridiğinde irmik ve ceviz karışımını da ilave ederek tekrardan iyice karıştırın. Kısık ateşte koyulaşmaya başlayan ceviz ve irmikli karışımı biraz daha karıştırın.

Tam kıvama gelen karışımınızı çok yüksek olmayan fırın tepsisinin önceden içerisine pudra şekeri ve Hindistan cevizini serpiştirdikten sonra karışımınızı üzerine dökün. Bir kaşık yardımıyla tepsinin içine karışımı güzelce yayın. Son olarak tepsinin içinde yayılmış karışımın üzerine kalan pudra şekeri ve Hindistan cevizini güzelce serpiştirin. Serpme işleminden hemen sonra dilediğiniz kadar büyüklükte kare şeklinde kesip servis tabaklarına koyup servis yapın.

Afiyet Olsun!

Burdur’un Meşhur ezmesi tamamen doğal besin olan ceviz, şeker ve irmikten imal edilmektedir, içerisinde herhangi bir koruyucu kimyasal içermediği için çocuklarda rahatlıkla yiyebilir ayrıca güçlü bir enerji deposudur. Güzel bir yemeğin ardından yenebilecek mükemmel ve hafif bir tatlıdır. Burdur’un tarihi meşhur ezmesi sizlerin de tatmasını tavsiye ederiz.

Ceviz Ezmesi Burdur da Yapılır.

Ana Sayfaya Dön »